tepuk tangan dan bye bye

hai, anak saya dah 9 bulan. normal ke kalau dia tak tahu bye bye dan tepuk tangan? risau sebenarnya. #firstmom

5 Balas

saya tak sure normal ke tak. tapi waktu anak saya umur 9 bulan dulu pun dia belum reti tepuk tangan, lambai, angkat tangan. dalam umur 11 bulan macamtu saya bagi dia tengok ms rachel. genap umur setahun dah pandai tiga-tiga tu ☺

ank sy dah dekat umur 2 tahun xpandai tepuk tangan. dia cuma pndai bye2 ja. dah ajar tpi dia tak minat.. pegang botol susu pun kdang2 dia malas. tiap kli menyusu dia akan merengkan badan dia supaya dia xperlu pegang botol.

1mo ago

Maaf puan skrg anak puan mcm mana ya?

Kena kerap nyanyi tepuk2 amai2 dgn ank.. hari2 buat klo sis target nak ank tepuk tangan..

Setiap anak ada perkembangan tersendiri puan. Mungkin perlu dilatih lagi. ☺️

ajar dia