siapa due hujung bulan 5 dah bersalin ka?

hai.. ada x sini mommy2 due hujung bulan 5 yang dah bersalin? boleh nyatakan sekali kenapa bersalin awL.. sy due 26.5..now 35minggu 6 hari.. berdebar rasa menghitung hari.#ingintahu #babymei

20 Balas

sy due 3/5.. tapi 25/4 check up kk mengeras tiap 10mnt.. rasa mcm tak la sakit sgt.. tapi sebab selalu mengeras dr cek.. rujuk pac.. cek pac kene tahan sebab kerap mngeras dan ada pembukaan.. tapi sakit dia biasa2 je cuma mengeras kadang sakit macam period tp boleh tahan lagi.. 28hb tiba2 ketuban sy pecah pagi tu terus rasa contraction tiap 2mnt.. mmg sakitt sgt sampai menjerit sy satu ward hhahaaha.. tgh hari tu baby keluar.. alhmdulillah sgt sakit cuma 6jam.. cumanya lepas pecah ketuban tu pembukaan tak banyak sampai kene marah dgn nurse minum air selusuh ke.. kita pon x berani minum pelik2..

3w ago

kalau ikutkan air selusuh ni yang campur jamu kacip fatinah tu .. tapi dekat ward mmg kebanyakan yang minum air zam zam ke air semanyang hajat ke kalau belum bukaan banyak mmg sakit kuat.. biasa nurse suruh minum kalau bukaan da besar 6 keatas ke