Tips Mudah Bersalin

Hai ada tak ibu2 yg blh share tips untuk mudah bersalin ? First baby jd excited + takut 😅 Blh kongsikan pengalaman ibu2 yg lain tak ?🥰 #1stimemom #firstbaby #37weeks6day #trimester3

Tips Mudah Bersalin
1 Balas

Mcm saya, saya amalkan vco bila da masuk 3rd trimester.. Especially bila nk beranak tu, suami suap vco bersudu-sudu.. N boleh amalkan kurma.. Masa nk beranak tu, tgn pegang kat pergelangan kaki.. Bila nk teran, angkat kepala (dagu mcm sentuh kat badan kita), mata tgk kat perut.. Pastu teran sekuat2nye.. Nk beranak bg saya, masa contraction mmg sakit, tp bila baby da ready nk kuar, kite akan rasa mcm sakit perut nk Membuang/sembelit.. Time ni x rasa sakit Sgt.. Contraction lg sakit.. Tp mmg kena push sekuat hati ☺️ Good luck mummy.. Saya skrg pun 33 weeks da.. Ni yg ke-3, tp still rasa nervous gak.. Huhu

3y ago

okay thanks mommy sudi berkongsi 🥰