Apa itu Overt dm

Hai .. ada sesiapa yg familiar dgn istilah overt dm? Boleh share tak apa yg ibu ibu faham dgn overt dm ni. Masa saya mgndung anak 1st, result mgtt lepas minum air gula > 11 so sya buat bsp mcm biasa dan cuma on diet. Lepas bersalin result mgtt okey. Skrg mengandung anak 2nd result mgtt okey so nurse takde nk sruh buat bsp atau apa2. Tiber masuk 24mggu ada doc kata saya perlu di treat as gdm sbb overt dm. Kena buat bsp dan mkn ubat cair darah.. sya jadi konfius mkirkan sbbpa still kena treat as gdm patient walaupun result mgtt okey. Bsp pon okey#bantusharing #pleasehelp #advicepls #ingintahu

3 Balas

doc tmpt kk n pkar o&g kata overt dm nii org yg mmg ada kncg mnis sblm prgnant...sy pon overt dm juga...ngndg ank firts thun lpas sgkut gdm lpas branak mnm air gula xda lak nurse kol gtau sgkut...prgnt yg ke 2 bcaan gula lg tggi dan doc kta mmg ada kncg mnis sblm prgnant...dan lpas beranak nnti mmg kna smbung trus mkn ubt kncg mnis...

1y ago

yeke.. result hb1ac pon tggi jgak ke ?

hi awak. awak bersalin berapa weeks? bersalin awal & doc ada bagi date ke? ke awak bersalin ikut due?

Ovwet dm sbb bacaan kali kedua tggi sllu dr akan reder pakar