Period keluar sedikit

Hai ada kes macam saya tak. Dah 7 bulan tak datang period dan dua hari lepas dtg tp mcm 2 titik je lepas tu stop. Period saya memang irregular tp xpernah selama ini selalu dua bulan gap then dtg balik. Try upt negetig. Saya pergi klinik doc scan tgk semua normal kata dia tiada cyst or fibroid dan doct assume saya stress dan dia suggest saya mcm ubat hormon yasmin ni. Ada sesiapa pernah mkn? Ubat ni kena habiskan 21 hari sehari sebiji. Apa side effect dan lepas tu period normal ke? #ingintahu

Period keluar sedikit
1 Balas

makan pil perancang ni dia boleh buat period turun. cumanya awak tak pregnant lah nanti. period on time masa rehat 7 hari tu mesti period. cycle period 28 hari.