Confinement Lady

You guys yang nak bersalin bulan December ni, dah booking ke confinement lady? Normally, pakej yang korang ambil sekali dengan masak atau mengurut je? Price mahal tak?

10 Balas

confinement lady kebykn nya kena booking 3m before bersalin. ade yg nak booking 6m before bersalin. nak2 lagi jenis yg famous2 tu. cl sye yg biasa2 pon kena booking 3m awal. kalau lagi sebulan nak bersalin tu mmg dorg x accept kecuali ade 1 or 2 slot day yg kosong. hrga semua ikut dgn package n bajet kite la. jgn ikut org. ade org kata 3k utk 14 hari tu murah, ade org kata 3k utk 14hari tu mahal. so semua tu ikut bajet awk sendiri. sye amek 7hari 2k member kate mahal, tpi bgi sye murah, sbb kewangan semua org x sama. masak tu kalau rasa husband boleh tlg masak x perlu amek. tapii kalau rasa husband x reti masak, boleh je amek.

sy book dekat confinement centre. 7hari RM3300 . duduk sana 1 weeks. husband and anak2 pun boleh duduk sekali. makan 5x sehari. baby dia pantau and ada doktor yg check baby utk kuning and utk ibu ada rawatan cuci luka, urut sekali semua. mahal sikit kot tapi berbaloi laa utk first mom yg tak tahu apa2 🥰 InsyaAllah

ambik,dah booking masa 20w, sebab kali ni pantang mak dah xada,dengan suami je,suami nak urus anak2 lain lagi. saya cari kira yg paling murah dah 14hari 2k sekali masak n barg basah fiorang bawa..mtak2 la ok

sy dh book 7M awal 🤣 sy ambik yang 28hari 4.7k stay in semua dia buat dr ngurut masak kemas rumah cuci baju jaga baby urut baby tangas spa semua la dia buat. Harap okla.

sya ambik CL pakej 7 hari utk ibu dan baby, siap sekali masakan berpantang RM1275. sya ambik CL sbb xde spe jaga sya time berpantang. terpaksa kluar modal.

hi.. nie ape yg sye da usha utk area shah alam/ klg.. sye plan utk amek smggu.. mostly klu brurut dlm rm900-1k.. klu tmasuk mkn pantg rm1.5k..

sy ambil CL mengurut masak.. dah booking dah, 7 hari rm899 agak murah berbanding CL lain.. saya area kulim kedah

sy ambil pakej mengurut ibu, dan bby twins.. untuk 7 hri rm 1755.. kna booking awal 3 bulan @ 2 bulan sis..

Sy amik 7 hari termsk msk tp barang kita sediakan. Dia guide la nk beli apa. Rm830 xtrmsk transport.

Ambik . Tapi mkn xd huhu