Baby dah 6 bulan nak bagi makan apa?

Hi guys ,sy first mom.Baby sy skrg dah 6 bulan. Saya nak kenalkan baby mknan dgn mkn bubur nasi kosong dulu,tapi baby tolak dia muntahkan balik. Lepas tu sy campur nasi + carrot.Itu pun dia tak nak. Baby sy suka mkn cerelac dlm tin je kalau mknan lain dia tak nak. Boleh share tak nak bagi baby mkn apa kalau dah 6 bulan?#firstbaby #ingintahu #pleasehelp #seriusnanya #firstmom

7 Balas

Bagi bubur nasi kosong. Jgn bagi nestum sebab manis. Nanti anak reject makanan tawar. Delaykan perasa2 tambahan ni. Sebab memang tak bagus pun. Boleh refer Dr Amalina Mohd Daud di Instagram