Anak kurus .

Hi guys . Saya tngah struggle nak naikkan berat anak saya .. setahun 4bulan cuma 8.5 kg je .. kurus . Lpstu kurang tinggi sikit . Saya bagi susu badan fully bf #firstmom #ingintahu #bantusharing #seriusnanya .. kalau saya tukar ke formula ok ke ? Saya takut dia xdapat zat yg cukup .. susu apa yg elok ya .. fearnleaf full cream ok ke . Mahal2 saya xmampu .. makan saya bagi 3x sehari .. snacking in between laa .. tapi dia kurang berselera makan nasik .. saya buntu dh nk masak apa .. boleh tolong saya .. bagi cadangan kat bawah ni apa patut saya buat ya .

1 Balas

atas setahun, susu bukan keperluan utama. boleh cuba, tengok keserasian dan peneriamaan anak. btw anak puan underweight ke? kalau dia tak selera nasi, cuba beri makanan selain nasi. kena try & error. boleh cuba buat finger food, buat cucur ke masak pasta, dll. beri makanan yang kalori tinggi. cuba kenalpasti anak suka makan apa.

4mo ago

Berapa berat anak masa lahir?