Berpantang dengan mak atau mak mertua?

Gusys nak tny la. Korang berpantang dgn mak ke atau mertua? Sy tgh serabut skrg. Haritu mertua ajak berpantang dgn dia. Sy sama due dgn biras. Biras pantang dgn dia nnt pastu dia ajak sy pantang sekali sama2. Sy masih ad mak ayah kot nak jaga sy. Masing² excited nak dpt cucu pertama. Lg pun sy selesa dgn mak sndiri dri mertua . Pening skrg mcmna nak tolak. Biras sy tu lain la , dia mak dh meninggal, ayah sakit . Family dia dh berderet baby ramai anak buah baru lahir la apa la so dia nak selesa pntg dgn mertua la. Abeh sy ni la baru nak bg cucu kat mak ayah sndiri sekali mertua suh pantang dgn dia, abeh mak ayah sy nak letak mana😭 dorg pun excited per😭haaaa sedih..pstu lagi sadis sbb nnt kalau sy pantang ngan sapa2 je la mak ke mertua ke, somi sy tak de..sbb tak cuti..abeh takkan sy nak duk rumah mertua, yg biras ad laki jaga anak sama², yg saya duk sorg² jaga anak. Takkan la 24 jam nak panggil mertua tolong tu ini..sy serius tak selesa😭😭😭 #seriusnanya #pleasehelp #firstmom

7 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

bincang elok²....cakap la mak awak dah uruskan org ngurut ke ape ke...mmg sllu anak 1st mak sndiri,ank 2nd mrtua....atau awak pantang sparuh rumah mak sndiri,sparuh mak mrtua.......yg pnting bincang dgn husb...sbb mak dia...sya pun ank 1st,tpi Alhamdulillah mmg tinggal smnnjung....mrtua dia sarawak,tu pun husb slow talk ckp bby 1st bnyk brg,nk beli kt sana boleh..nk bwa balik KL susah...pham² la tmbang flight bkn mcm tmbang ets🤣🤣..so mrtua pun fham..just mnta kmi blik srawak bila dua² dah sembuh dan sihat sikit

Baca lagi