Gusi babyyyy

Gusi bby mmg mcm ni ke ? Ke ni tnda nk tmbuh ggi sbb nmpak bengkak ..tmbh lg kuat sngt mliur ..asyik gigit jari je ..dia akan nangis kuat2 klau dia tengah gigit teether tp telepas dri tgn .. baby bru 4bulan 11hari .. 😢 sedih tgok bby meragam .. #firstbaby Edit bagi gmbr jelas lagi

Gusi babyyyy
14 Balas

Yaa, dia tengah gatal gusi sbb tu dia nak menggigit atau masukkan benda je dalam mulut. Main air liur itu biasa. Menyembur selalunya petanda nak tumbuh gigi. Petanda je dulu kkdg lambat juga gigi tu nak keluar 😂🤭

2y ago

Tak sure la berapa lama. Selalu la tengok gusi sampai nampak warna putih timbulan gigi 🤭

baby gatal gusi tu awak. boleh bekukan susu ebm/fm awak. jadikan mcm ais cream kemudian bagi baby awak utk hisap. ataupon sejuk kan napkin bersih dlm peti ais. bagi baby hisap napkin tu☺️

2y ago

most wc awak. faham awak. ank 1st kita dulu pon mcm tu la. awak cuba buat na❤️.

Nak tumbuh gigi tu, Puan. Puan boleh refer link ni 👇what to expect during baby teething. Saya pun refer to this article. Harap membantu 🌹 https://www.whattoexpect.com/first-year/teething/

2y ago

Sama-sama 🌹

try letak teeter tu dlm peti sejuk..lps dh sejuk bru bg baby...dia nangis mngkin sbb gusi dia bengkak sbb gigi nk tmbuh( nk tmbuh gigi ambik msa yg lama jgak)

2y ago

thank you mama nnti sy cuba risau sbb bby kuat mergam. kjap ok kjap tak ok ...klau dh smpai tahap tak ok tu mmg nangis mcm kena dera 😌

Itu mmg simtom nk tumbuh gg puan.. harap bersabar ya.. fasa ni kena hati² dgn benda2 kecik kat umah.. baby suka masukkan dlm mulut dia

2y ago

thank you mama 😢 risau tgok asyik meragam je dah la bby sy klau nangis mcm kena dera ..sy pulak rsa nk pengsan ..

yap...dia dah start teething..4 bulan keatas dah start teething...hehehe 😄 gusi Akan gatal and kadang2 akan meragam . normal ttu..

2y ago

hehe tula mama ..sy ni first mom rsa nak pengsan anak nangis mcm kena dera 😌 klau masuk jari bukan nak 1 msti masuk 5 jari baru puas 😅 ni tggu puting letak susu membeku utk bg bby ggit

Yup…nak tumbuh gigi tu.. Hati2 mommy lepas ni lagi kerap kena gigit 🤭 sejukkan teether dia tu..lagi seronok dia mgigit

Bby sy mcmni since 5 bln, masuk 9bln baru naik gigi nya. Air liur meleleh sntiasa sblm naik gigi

2y ago

mcm ni ke? sbb bby sy asyik gigit tgn dan teether .menangis tak henti2 ..gigit teether baru diam skjp

Ya fasa teething ni sis. Teruskan bagi teether. Bagi lega sedikit.

dh blh nmpak gigi dia nk tmbuh. sbb ada nmpk 2btg gigi bawah nk kluar

2y ago

Allah 🥹 ptt la meragam kuat sngt smpai gigit teether msti begesek je bnyi