gigi bongsu tumbuh waktu trimester pertama.

gigi bongsu tumbuh pula waktu trimester pertama ni , x tahan sgt sakitnya , gusi dan pipi bengkak . nurse kataa x boleh cabut gigi di awal trimester kena tunggu scond trimster baru boleh buat rawatan gigi . dah pegi klinik gg , doc gg pun cakap benda yang samaa dia cuma bagi ubat kumur2 dan panadol je. tp sakit x hilang sampai xtau nak buat apa lagi , sakit nya sampai naik kat kepala.. ibu2 tau x mcmna nak kurang kan sakit ni :( ##pleasehelp

7 Balas

tuam dgn ais balut dgn towel kecik letak kt pipi yg bengkak, xde la hilang terus skt tp kurgla skt ye ..sy x tahan, telan panadol , bole bwk bergado klo sakit gigi ni ..

Akk cabut terus gigi gerahan ms trimester pertama... Huhuhu..sebulan duk memerap dlm bilik tamau ckp dgn org + dengan alahan lg... Hehe...

saya pun sama gigi bongsu belah kanan nk tumboh. sy bnykkn minum susu. alhamdulillah so far tkde sakit da

bersihkan mulut Lps Tu sy tumbuk Bunga chengkih Dan sapu digusi yg sakit

krg kn mkn dkt tmpt gigi tumbuh tu. boleh kumur dgn air garam.

try bubuh ubat gigi forever loving tu..

kumur dgn air garam