Bila GDM on insulin kena serah diri awal sebelum due.. 🤐🤐

Ghisauuuu, nerves, takut semua ada.... Ada tak bakal2 ibu senasib dengan saya... #firstmom #firstbaby

1 Balas

Saya GDM on met. Kena IOL pada minggu ke 37. Memang nervous dan takut. Dalam masa yg sama saya didik diri redha dan tenang supaya nervous dan takut tu tak mengganggu emosi saya sebelum, semasa nak bersalin dan selepas bersalin. Nak tenang2 aje. 🥰

2y ago

Fie Fie: untuk hilangkan nervous, tak payah guna paksa bersalin tu. Nnt stress. Tau tak apa nurse dan doktor yg pantau saya di KK bgtau saya tentang prosedur bersalin awal? Nurse gyna perkataan ; nanti kita tunggu surat 'jemputan' masuk wad ye.. mujur saya pick up apa yg nurse maksudkan. 😅 Doktor guna IOL je . So, xde la stress sngat. 😁