BABY KURANG GERAK 37week

Gerakan dari 9am-9pm cukup 10x gerakan. Tapi tu lah gerakan dia slow kadang tu sampai 2 jam x rasa gerakan. Normal ke ye? Tpi cukup 10x gerak. Klau pg hospital nak cakap apa ye, takut kena bising je. Sbb masa 30w haritu dah pergi sebab kurang gerak juga. Ni dah 37w 2d. Biasa malam baby aktif tpi dah msuk 37w ni tak berapa nak aktif 🥹 Nak pg hospital pun was2 sbb cukup 10 gerakan cuma nye gerakan baby slow 😭 haih Sy ni dah lah gemuk. Haritu ada baca post kat fb ada yg kena marah dgn nurse sbb dah tiga kali ke hospital sbb bby kurang gerak, nurse tu ckp perut tebal sgt tu la tak rasa 🫠 hm #pleasehelp

2 Balas

betul ckp puan Nuur. makin besar mmg makin rasa slow sbb ruang dah padat. selagi cukup 10x, jgn risau ye. kecuali dlm 2j tu mmg takda pergerakan langsung even yg halus2. yg tu kena pergi hospital

1y ago

okayyy thankyouu 🥹🥹