Ibu GDM wajib ke czer even baby tak besar?

Gdm masa 28weeks,pastu BSP monitoring ok je semua continue gdm on diet je. Arini 37weeks scan baby around 3.2kg je. Tp doc kata kalau tiba2 kencing manis naik kena serah diri awal. Kenapa eh? Baby ok je tak besar. Anak no 2 pun paling besar 3.8kg normal delivery tkde masalah #GDMonDiet

1 Balas

klu ad gdm, mmg kne bersalin awal 38week, tggu tempoh matang. sbb gdm bleh effect berat baby mkin besar.... sy scan 37week bru 2.7kg, doctor ckp normal je... due 3/1... klu blum b'slin jgk nti 2/1 doctor akan bg tarikh bile kene serah diri😅

2y ago

ye sis .. klu xde mslah bleh tggu smpai due, klu smpai due x bersalin jgk bse tmbah 6hari bru induce... czer ni last choice klu ad mslah, jalan xbuka jgk... sy pun harap akan normal je... induce ad org ckp skit, tp Allah bg stiap kskitan bersalin lain²... so kite doa n tawakal jelah😅