Bayi 5 bulan susah nak tidur

Firta baby, dah 5 bulan 9 hari. Susah nak tidur tiap jam akan jaga or worst tak sampai setengah jam tidur dah terjaga menangis kuat dan nyaring. Padahal susu dah bagi, pampers dah tukar dah letak minyak angin. Tak tahu dah nak buat apa. Nak biar menangis and bagi dia tertidur sendiri tapi takut mengganggu jiran tetangga pulak. Saya dah buntu tiap hari macam ni, dah la saya ibu berkerja tinggal rumah in law sementara sebab semua risau nak letak baby dekat pengasuh. During the day saya juggling between kerja dengan jaga baby since saya boleh wfh. Saya rasa dah burnt out sangat2 🥹 sebab malam mcam tak tidur langsung and pagi kena kerja and sometimes jaga baby sekali. #bantusharing #newmom

2 Balas

macam anak saya la .anak saya dari lahir sampaila skrg 4 bulan macam tula dia.susah betul nak tidur...kadang kadang kne tngok jugak mungkin dia panas ke atau x selesa ke.boleh try urut urut badan dia sebelum tidur.bedung tu jangan ketat sangat jangan longgar sangat.tngok hidung dia mana tau tersumbat ke atau mulut dia ada kulat susu ke tu pun boleh jdi sbb baby susah tidur sbb x selesa kan.kalau perut kembung tu urut guna minyak telon buat urutan sikit kat perut dia.kalau anak saya biasa bukak suara lullaby (suara menenangkan bayi)kat youtube .bukak slow ii

Samalah macam saya anak malam xnak tidur. Siang tidur 2jam pastu nak main. Malam pun sama nak golek2. Hmm kita pun kerja