7 week takde alahan

#firstmom hi semua, nak tanya saya 7 week pregnant, normal ke kalau takde mual/muntah? cuma saya takboleh makan nasi and adalah makanan yang teringin nak makan hm. #bantujawab #ingintahu

23 Balas

Ikut badan. Mcm saya awal sampai beranak. Tapi makan sumbat ja 😂 Rezeki laa tu xda alahan,blh buat aktiviti. Cumanya akan da alahan benda lain laa. mcm x leh makan nasi ka, x boleh bau benda² busuk ka x leh tgk kotor ka. Alahan ni bukan tang muntah ja, dia mcm ubah hormon benda kita suka jadi x suka, ataupun berlawanan. Kalau mcm saya x akn tnya /beritahu org alahan apa sebab kdng² alahan ni blh berjangkit😅

Sama macam saya mmg dari awal tkde muntah pun cuma tkde selera makan sangat and tk boleh makan nasi. muntah pun sebab gosok gigi 🤣 Tapi lepas 2nd trimester baru ada selera. Skrg saya dh 6 bulan

Masa first pregnan sy morning sickness sy yg plg dahsyat masa week 10.. masa tu stress sgt2 semua benda xdpat buat, xdpat makan mcm biasa, loya muntah bloated eay semua la 😂🥲

sy mula² pon MCM tuh smpai tnya dgn kwn² sbb risau 😂.. tp Naik je trimester ke 2 hah ambil pagi ptg Siang mlm berpisah tiada dgn toilet sbb muntah 😅..

normal sis ...anak first ,sy tade rasa mual muntah langsung ..baby boy ..anak ke 2 pun tade ..anak ke 3 ni ,lembik smpai 5 bulan mual loya nyer 😅

Morning sickness ikut atas org juga. Normal 7 week takde alahan lg. Selalunya 9 week ke atas dah start rasa morning sickness tu..

Alhamdulillah sgt kalau xda alahan..syukur la haha kalau kena alahan Allah...nak nangis je rasa xtahan...Allah bg rezeki mudahkan awk..hehe

saya pun .. sekarang dah 7 bulan pregnant.. xda alahan .. sampai berat dah naik 23kg 🥹 xda loya punn payah jugak dah nak makan ja

Saya dari hamil kali pertama sampai sekarang kali ketiga, takde mual dan muntah lama. Kali ketiga ni muntah dan mual tiga kali je.

normal dan ada kemungkinan baby boy 😍 kebanyakannya kalau pregnant baby boy mmg jarang ada kes morning sickness terus setahu saya

2w ago

normal ja tu sis, alhamdulillah la tak da mual/muntah