HB LOW, takuttt

#firstmom #pleasehelp MACAM MANA YE NAK NAIKKAN HB ? DAH CUBA JUS DELIMA, UBAT & SAYUR….. doc kata ada anemia :) dah buat lab test untuk darah, so far yang lain okay, tapi result hb ( anemia ) belum keluar……agak2 ada possibility untuk czer ke ? saya taknak czer.. takutttt effect akan datang… tapi kalau dah kena terpaksa la kan 😭

7 Balas

Saya selalu Hb low, ada thalesemia minor dan anemia. HB 8-10. Saya start jaga diet 20 minggu results semakin baik bila masuk 30 minggu. Ambik masa lama nk naikkan hb sampai 11/12. Struggle sgt2. Saya amalkan daging, bayam, kangkung buah jambu, delima, kurma, oren. Vitamin pula Maltofer iron tablet dos tinggi 3x sehari. Mmg pulun giler2 sampai menangis.

4mo ago

betul... mula2 ambil 1, lepas tu Dr suruh ambil 2... lepastu bila tak naik lagi dia suruh ambil 3... jadi ambik masa juga