Baby Kurang Bergerak

#firstmom Hi mommies , saya baru 25w1d . normal tak kalau rasa baby kurang bergerak? sebab sebelum ni rasa dia aktif sangat, lepas seminggu lebih mcmtu kurang dah 🥲 28hb ni saya ada checkup kk , patut ka saya pi klinik juga untuk check? #bantusharing

2 Balas

Cuba sis mnum air manis/sejuk. Lps tu baring mngiring utk tgk gerakan. Klau kita aktif sgt, mmg x sedar rse gerakan. Baby sy wktu sy pusing2 time tdur, dgn dia sekali ikut pusing. Bila mkn bnde manis, mcm concert.

hi mummy. saya syorkan awak pergi check up klinik biasa dulu. minta buat scan. moga dipermudahkan 😊