Ibu hamil Demam

#firstmom macam mana nak cepat sembuh demam untuk ibu hamil 1st trimester ?

3 Balas

Saya pun demam, batuk dan selsema. Demam dr bg Paracetamol 650, selsema bagi piriton. Cuma batuk jea dr tak berani bg ubat. Bagi lozenge jea. Seksanya nak tunggu sembuh. Setiap kali batuk tu, risau jea dekat baby.

1y ago

Boleh jea sis. Macam saya hari tu, makan sebiji Paracetamol 650 tu Alhamdulillah terus baik demam. Cuma batuk yg tak baik lagi.

saya skrg 7w4d. pun tgh demam. nak makan ubat, rasa takut. semoga semua ibu2 mengandung kat sini cepat sembuh dari segala penyakit, termasuk saya. risau la 🥲

Makan ubat paracetamol boleh sis, kalau teruk sgt jumpa doctor ambil antibiotic blh je