Checklist barang baby & ibu

#firstbaby Hai momy2 semua boleh share tak apa yg kena bawak masa besalin checklist barang untuk baby n ibu kena bwak byk tak baju baby.. Neves ni first baby pkpb plak ada yg boleh share pengalaman skali?

3 Balas

Hi mommy- to-be. Sy x sure nie pos lama ke pos baru. Tp sy br je lepas bersalin beberapa hari. X payah bawak brg baby byk2. Cukup sekadar 1, 2 helai bj bila nk discharge nnt. Yg penting bwk pampers byk n wet wipes byk. Kalau bersalin hospital gov, dorg pakaikan bj hospital n bedung pun hospital punya. Minyak telon baby pun boleh bw untuk standby. If baby da poop n pee untuk 1st time, x de masalah apa2, boleh discharge cepat.

3y ago

Btol2.. So xpyh byk2.. Bt pnt laki nk bwa time blik. Haha.. Sy bsalin ank first baju sy je 1 beg kcik sb msa 2 bby kne thn NICU.. Tp mtk2 ank no 2 ni.. Bby blh blik skli nt.. Xsggup tgl ank

Ni sis

😃