Tidak dberi air gula

#firstbaby ..haritu saya pergi klinik check 26w.. Knapa saya Tidak dberi air gula tu ye? Kan tu penting Untuk memastikan kita ada penyakit kencing manis..🙄

3 Balas

slalu nurse akan bgi kndgan prtma..pastu umur pulak msti 25thun ke atas..mcm sye bawah dri 25 thun tk kene mnum air gula pon..klau mak ayah awk atau mak ayah belah suami ada kncing mnis mmg kene mnum..klau tkde nurse tkkn bgi..

Nurse ada guideline puan. Biasanya bergantung pada faktor umur, BMI & family history. Kalau rasa ragu boleh tanya pada nurse incharge😊

awak kena tanya nurse takut dia lupa kalau belum pernah test air gula lagi