Siapa ada menu best2 utk anak 6 bulan? Anak dah 6 bulan 18 hr.dok ulang menu yg sama je.😭

2 Balas

ada fb tak, follow happy baby food malaysia. dengan sana awak akan dpt mcm2 resepi masakan baby. berserta info tentang pemakanan baby. awak boleh bg complete meal terus if mmg dlm family awak xde history alergik ataupon baby xde eczema. contoh : pagi - overnight oat (oat+buah+fullcream yg dimasak), mini pancake, tofu lembut letak pure buah, baked potato, baked sweet potato lunch - bubur (ikot citarasa nk tmbh apa yg penting carbo,protein,fibre lengkap) snacking - buah, pure buah

utk start better bg puri sayur dulu sis. sy buat mcm ni utk my 3rd prince. alhamdulillah perkembangan dia sgt berbeza dgn abg2 dia. sy start with sayur je,tp tukar2 jenis sayur. alhamdulillah skrg dia dah umur 3tahun 4bln, boleh ckp dia sgt cerdik,petah bercakap,n y plg penting dia sgt suke mkn sayur n buah2. xde mslh utk sy bg dia mkn. dia xchoosy. n dia xsuke sgt mknn y kurang sihat,air gas etc

10mo ago

haah sis..anak sya dah 6 bulan lebih.mmg bg puri,sayur semua..tpi tu lah nk pelbagai kan menu tk tahu,asyik menu ulang2 je😅kot ada menu yg best2..boleh kongsi