Apa rasa perut mengeras?

First pregnancy jadi tak sure, macam mana rasa perut mengeras ya? Kadang ada rasa perut tiba2 tegang & keras tapi saya ingat tu movement baby. Saya sekarang 37+2 weeks bila dr or nurse tanya ada perut mengeras ke saya cakap takde je 😅

2 Balas

aah sis mmg tu perut mengeras. sy pun hri tu mmg panggil perut mengeras je sbb ingatkan baby bergerak and all tapi nurse kk ckp tu actually contraction palsu.. dy xsakit just perut rasa tegang and terik kalau baby tgh mengeras.

1y ago

oh jadi betullah. faham2. tq sis

betul dah tu based on apa sis describe tu. itu yg dimaksudkan dgn perut mengeras.

1y ago

ohh faham2. ok tq sis