Ruam baby, firstbaby

First baby! Mums, kalau baby umur almost 3 bulan & naik mcm ni dekat leher sahaja, dikira ruam ke? Saya perlu ke klinik atau mcm mana ya? Baby ok, takda demam & menangis dah sebagainya. Kalau mcm ni, ruam atau eczema?

Ruam baby, firstbaby
2 Balas

skg anak saya kena cmni...ini ruam bukan eczema. kdg2 dari air liur atau baju dia jenis kain yg kasar boleh tergesel. beli krim tau mommy..kalau nak cepat kurang kan ruam tu..pakai krim shaklee..or beli je bedak pureen yg cornstarch punya..anak sy pakai dua2 nie...

ank pertma perna kna mcm ni, kena peluh, tidak perlu letak bedak bnyk2 kalau jenis berpeluh,