Air milo kurangkan air susu ke??

First baby jadi tak tahu btul ke tak 😂 betul ke mnum air milo lepas besalin buat air susu kita berkurang? 😂 Saya nak kepastian je ..tlg jawab eh ..bingung pulak 😅🥴#firstmom #seriusnanya #ingintahu #firstbaby

5 Balas

okay ja mommy.. selagi kita susu kan baby dengan kerap 2-3 jam sekali, pam ikut masa, susu xkan drop.. bila baby lahir tu, terus bg rangsangan dkt breast kita utk hasilkan susu.. bg ja baby menyusu wlpun susu kita sikit.. insyaAllah jika kita truskan susu akan supply banyak ikut demand baby..

2y ago

thank you mommy 🥺🥺 bru nak jadi mommy jadi bnyk tak reti dan binggung dgn apa org ckap

takda masalah pun , yang penting jaga pemakanan .. minum air suam banyak2 ,perbanyakkan makan sayur dan buah .. inshaallah

Tak pun. Cuma Jgn skip makan sayur n buah. Saya dlu orang jaga, buah pun tak bg makan. Last2 sembelit

2y ago

Ya betul. Seksa masa kena. Menangis dalam toilet nk mengeluarkan Plus luka jahitan lagi. Ni 2nd baby mmg pantang dgn family Sndri. Sbb xda pantang2 larang untuk mkn. Alhamdulilah semua ok

masa berpantang anak prtama dlu, sy slalu minum air milo utk bnyk kan air susu😅

2y ago

tq ye 😂 bingung pulak asal ada yg ckap milo tk blehh nnti air susu kurg .. dh la kite ni mmg pminat milo 😂

rasa mcm tak..sy minum ok je,susu byk cam biasa,ikut demand baby..

2y ago

tq ye utk jwpan 🤭