Batuk selsema selang seli

Fedap dah rasanya batuk teruk 10 weeks straight ni, now it gets worse selsema bersin tak sudah2, penat sgt2. Perut sampai cramp tahan sakit. Mcm mana nak buat ni ibu2? #firstmom #SeriusTanya

2 Balas

Ada sinus / resdung ke? Kalau ada Pastikan elak diri drpd alahan sinus/ resdung tu: habuk, sejuk, makanan yg awak alah dll. Buat masa ni elak dulu makanan berminyak, pedas dan tinggi gula. Termasuk air bergula. Minum air kosong secukupnya. Ambil buah tinggi vitamin C. Tengok perubahan.

jaga pemakanan. Dan jumpa doc. doc akan bg ubat utk awak. minum air madu+lemon. InsyaAllah diberi kesembuhan