Baby nov mmng selesa kat perut ker mcm mna?

🤣🤣 edd 15/11 xda tnda lgi ni .. tngok kat sini ramai jga xda tanda lagi .. seronok erkk dlm perut tuu 🤭🤭🤭 harap x overdue jer laaa#firstmom

45 Balas

sye due 26/11, smlm perut memulas, ade buang air seharian tu 3x mcm tu, sakit bawah perut tangkap pinggang. kerap la juga sakit tu dtg tp lepas tido, hilang pulak, smlm fikir2 nk ke pac cume sye ni gdm on diet, payah sikit kalau ade sakit2 ape2 confirm warded dan bole jadi doc nk induce je cumenta baby sye x besar mcm mak2 gdm lain 3kg lebih kn, baby sye ni 36w 2.5kg je, sye harap keluar same dgn kakak die la 2.9-3.2kg sbb masa kakak die pun gdm tp on ubat, bersalin kena induce 38w. skrg ni sye sakit pinggang, sakit blkg, sakit celah kangkang, sakit bawah perut sbb tekanan dr baby sbb last scan 36w hari tu doc kate kepala baby kat bawah, masuk sikit la kat laluan sbb tu ngilu dan kerap kencing. serah diri 25/11 kalau x bersalin2 jgak.. sye harap kalau la baby nk keluar awal pun biar la 11/11 ke 23/11 ke 🤣 sempat fikir tarikh lawa bgai maknya pun 🤣🤣🤣 tp sakit mcm2 da.. kakak nya dlu 38w pun xde sakit ape2, elok mkn tido kat wad tu. yg ni 32w da x larat, 36w ni da sakit sne sni..

saya due 18/11 pun still takda apapa tanda lgi , exercise pun kdg tak larat dah bawa perut ni .hihi . smoga kita smua dimudahkan bersalin dalam bulan nov ni

8mo ago

sama due 18/11 🤣🤣🤣

saya pun 15/11 masih xad tanda2 pe2 cuma megeras jela smpi sakit pingng je..baby pun aktif je..harap baby kuar smpi due dia la..doakan saya ya ibu2..semoga ibu2 dipermudahkan urusan bersalin ya.

sy 23/11 pon blom ad tanda2 lgi....alahai...msih healing budk.kecik ni kt dlm...x tau ibu dye da x lrt..mkin ssh nk jaln n buat ap2...mngeras gitu2 jee...pastu hilang...tggu kluar nnt..mmg d gomol2😂

7mo ago

Due kita sama sis. Memang takde tanda2 lagi. Adoi.. Mcm2 senaman dah buat 😅

due 6/11. masih selesa dalam perut. perut dh sakit on off. tp masih false. sbb bila tido tu contraction tu hilang. bgun tdo dh xrasa sakit 😂 false contraction lah kan kalau cmtu.

saya due date 20/11 semalam sakit contraction pergi hospital Dr check baru 1 cm suruh balik.. ni dia mai lagi sakit.. hmm m semoga dipermudahkan.. baby aktif sgt dah menekan2.

ramai kan yg due bulan11 ni, xde tanda lagi nak bersalin... saya pun due 13.11 ni... kejap sakit kejap hilang... banyak false contraction jer... main² eh baby skrg

8mo ago

sama la, tkde tanda lagi. tp kepala dah mmg betul betul kt bawah😄

sama 😭 saya kena bersalin 16hb ni sbb gdm.. sepatutnya due date 30/11.. tapi masih takde apa2 tanda & rasa baby elok je selesa dok dalam perut ni 🤣🤣 risauuuu

sy due 24/11 tapi kerap gila rasa sakit senggugut tu, pastu baby kejap2 mengeras..tanda2 nak bersalin ka tu atau false contraction yaa? ka sebab kita aktif bergerak?

saya due 1/12 . 9/11 doc suruh serah diri sebab baby kecil . tapi hari ni dh mula rasa sakit" perut ke pinggang , risau jgk ni haha . semoga dipermudahkan urusan sis