15w: Dapat rasa baby bergerak

Dulu ingatkan main2 jer atau ada yg over excited ckp dpt rasa baby moving wlpn masih seawal 15-16w. I really can feel it, seriously tak tipu! Rasa mcm ada gelombang begerak dalam your perut, rasa mcm butterflies dlm perut mmg betul. Mungkin tak semua prasan atau dpt rasa jadi byk yang ckp ni mengarut. But moms, it's the best feeling ever to feel your baby moving. #firstbaby

9 Balas

yg ckp angin tu mgkn masa dia scan tu baby dia x aktif.. kita beruntung masa scan baby tgh gerak2 badan, gerak kaki tangan tu blm la hihi baby sy cuma angkat2 bdn dia masa scan ritu seronok tgk.. sy 12w dh nmpk tgn kaki dia n denyutan jantung sekali.. lain org lain pembawaan. rezeki kita dpt tgk baby aktif awal sis..

Macam saya ni badan kurus.. masa pregnant 11weeks haritu pun dah boleh rasa gerak2 kat rahim. Sama jugak ingatkan nak kentut tp takde pula angin keluar . Pegi scan rupanya baby dah melompat2 kat dalam 😂 doc ckp kalau bdn kurus,kulit nipis mmg chance tggi dpt rasa baby gerak2

sy pon 1st mom tak pasti camna rasa baby bergerak. cuma masa 15w lebih kdg lepas makan atau lepas bergerak dan tgh dduk masa tu ada mcm sesuatu kat perut. mungkin masih terasa smooth gerakan dia. respon kot selepas kita makan 🤭

sy masa scan 12W baby dh gerak2 kn badannya.. masuk 13w sy dh rasa gerakan baby berdenyut2 dkt rahim.. paling aktif tghari. ada org ckp itu angin, tp kita tau itu bkn angin. love sgt dpt rasa..

10mo ago

yg ckp angin tu mgkn masa dia scan tu baby dia x aktif.. kita beruntung masa scan baby tgh gerak2 badan, gerak kaki tangan tu blm la hihi baby sy cuma angkat2 bdn dia masa scan ritu seronok tgk.. sy 12w dh nmpk tgn kaki dia n denyutan jantung sekali.. lain org lain pembawaan. rezeki kita dpt tgk baby aktif awal sis..

Ha ah kan mcm die nk ajk communicate by the kick tu comelll happy je bile pegang perut then die kick kite bokeh rase now i 17w

owh seawal tu ye kita blh rasa baby bergerak kt perut, tak sabarnya nk tnggu moment tu 😁..skng baru 13w

10mo ago

Ye.. seawal tu dh dpt rasa, mcm tak sangka pula boleh rasa baby moving msa 15-16w tu

sama 15 w dh ada pergerakan..walaupun br sekali...kandungan yg ke3 tp maza anak first 20 w keatas br rasa

10mo ago

sy rasa time scan sonographer pun rasa time tu,mcm angin je🥰

rasa macam buang angin dalam perut tapi hakikatnya baby dah start tendang 😍 happy for us!

10mo ago

rasa² MCM tiba² angin dlm perut tu ke?sy ingatkan nk kentut..tpi xterkentut pon😅

best kan dpt rasa baby gerak

10mo ago

Betul2 best, tgh sakit pinggang pun boleh hilang