Pemilihan hospital kerajaan terbaik

Duedate sy 20/8 . Sy sty ampang , tapi nk minta pendapat ur guys yg dh pernah beranak antara 2 hospital ni mn yg lebih bgus Hospital Ampang/ Hospital Kuala Lumpur

2 Balas

sy 5x bsalin dekat hsptl ampng..alhamdulillah dr ank sulung smpai no 5 xpernah lg dpt layanan yg -ve..dr pac,wad tggu nk bsalin,lb,wad lps bsalin,nicu,wad knk2 semua dpt nurse2 & doc2 yg baik..masa nk bsalin sy mmg req wad kelas 2..so dlm bilik ada aircond & 4katil je..tak penah lg kena sidai lama2 kt hsptl ampng🤭🤭tp pngalaman sy 2021 sy ectopic pregnancy saja2 g hkl sbb hsptl baru skali kene sidai kt pac..wad full pulak masa tu..tp wad dia mmg selesa sbb baru kan..skng tgh tggu hari nk bsalin ank no 6..sy pilih hsptl ampng juga sbb dah serasi dekat situ..

3mo ago

sy bsalin 2017 dlm rm400-rm500 cmtu kalau xsilap..3hr 2mlm dekat hsptl..bsalin normal..tp sy mmg stndby dlm 1k tiap kali ni bsalin..ank sulung dulu memula masuk kelas 3,pastu suami sy req nk tukar wad sbb rasa sesak btl ramai2..nk tido pun xselesa sbb mcm2 bunyi ada..kalau kelas 2 1bilik ada 4katil,toilet ada 2..pastu rasa tenang sgt..utk org2 yg introvert mcm sy mmg sgt sesuai duduk situ😅

Saya tak pernah bersalin hospital kerajaan. Tapi nak share review my SIL. Dia pernah bersalin 2 hospital ni. HKL the best. Bangunan baru plus lagi besar daripada Hospital Ampang. Facilities pun okay. Hospital Ampang ni kecik, selalu penuh. Pernah nampak mommy2 tunggu turn nak masuk wad duduk kat bench besi tu je. Kesian tengok.

3mo ago

Sama-sama. Ya sis. Bangunan untuk ibu dan kanak-kanak bangunan baru. Hospital Tunku Azizah. Nak melawat pun best. Dalam wad pun luas dan selesa hehe. Semoga dipermudahkan urusan awak 🌹