38 week 5 day dah lahir

Due date 21/2 akhirnya 12/2 baby keluar...tp sy czer sbb bukaan sgt lambat.takut fetal distress...apapun smuanya dah lancar..semoga moms lain terus sabar dan tabah ya..harinya akn tiba.

2 Balas

sama mcm Sy dulu. contraction sejam sekali tp bukaan 1cm. doct decide nk czer sbb takot fetal distress. tp sebelum buat persetujuan, Sy mintak doct check lg sekali bukaan. Dan alhamdulillah masa tu bukaan dah 4cm. jd doct kata x perlu czer tunggu bersalin normal 2 jam selepas tu, bukaan dah 8-9 cm. terus bersalin. bersalin mcm mna Pon tak pe kan sis. janji ank Selamat sihat. czer atau normal dua Dua sakit Dan itu pengorbanan

2y ago

ya btl..janji baby sihat...sy sakit kuat dr jam 2am...masuk labor room jam 6 masih 1cm🥴🥴 sampai jam 8 lebih masih sama xda bukaan..mmg payah sikit..anak 2nd dlu mcm tu jga..tp kuat smgat nak jg normal..kesannya ank pulak kena jangkitan sbb tlalu lama sakit..lebih dr 12 jam

Wahhh tahniah sis, due kita samaa..tapi sya pulak xada tanda2 yg keluar🥹🥹, dah mula risau dahh takut kena induce plak nnti