Kandungan 38 minggu

Due 18/11, normal ke 38 minggu perut selalu mengeras??? Mnggu lepas dktr scan , bgthu kepala baby dh msuk jln.. #anakpertama#firstmom

2 Balas

Alhamdulillah baby dh masuk laluan. okay, kerap mengeras tu berapa kerap ya sis? apa sis kena buat, pantau kekerapan sakit tu. kalau makin kerap contoh 20-15min sakit tu dtg berulang kali, terus ke pac ye. dlm masa sama teruskan pantau pergerakan baby.

1y ago

ye betul. baby makin besar n ruang dlm rahim makin sempit untuk baby. tpi kalau baby terlalu kurang aktif, kurang gerak, tu tk normal. kena terus ke pac.

dh bersalin x awak?