Apa yang korang nampak pada gambar ni ?

Doktor dah explain dan saya dah paham , tak ada masalah apa apa . kandungan dah masuk 10minggu . Cuma sekarang ni , saya masi takpandai nak tengok gambar scan macam ni , masih taktahu yang macam mana tengok . Maaf sekali lagi , buat keliru semua , Saya edit semula ayat yee . #firstmom #ingintahu

Apa yang korang nampak pada gambar ni ?
4 Balas

saya nampak kantung janin awak.. janin awak masih kecik.. berapa minggu dah? ada degupan jantung tak? kena tanya sangat penting.. lepas ni, bila2 g scan jangan malu tanya.. kena tanya atau bagitahu masalah sakit perut ke muntah darah k apa2 je.. ad sakit kena bagitahu jangan tak bagitahu pulak walaupun doktor tak tanya..

10mo ago

kalau dh semua okey awk xpyh pening2 lah nk fkir gmbr tu mcm mana. apps ni awk guna mcm mana contoh dia tnjuk janin awk mcm tula rupanyaa. nk tgk mcm tu teliti memg xde sape pandai awkkk, janji ada janin ada heartbeat. esok2 dh 15 @ 16week scan nmpk lah apa yg awk nk tgk.

Belah kiri tu kepala. Kanan sekali tu punggung. Dr akan ukur janin dari kepala sampai punggung. Utk tangan kaki semua tu agak kurg jelas nk tgk. Baru 10 minggu. InshaAllah dalam 15 minggu. Puan akan nampak baby da besar sikit. Baru la jelas bentuk baby tu ye. Puan jgn risau. Takde apa pun. Dr pn cakap okay je kan?

bakal2 ibu, kalau awk xfaham apa yg dktr explain, please tanya sampai awk faham ya. disini kami boleh beri pendapat, tapi cerita awk ni tergantung. klu awk letak mcm ni pun xdpt nk bg jawapan spesifik. yg boleh nmpk cuma ada janin sahaja. fetal pole xtau, ukuran xtau, berapa minggu xtau, apa yg dktr pesan xtau.

10mo ago

Kat sebelah kiri tu nampak mcm bahagian kepala dia sis..sbb scan tu tak nmpak jelas sgt tp nmpk la tu kepala..

Apa yang saya nampak hanya gambar scan. So awk nak tanya apa?