Stretch mark

Di usia kandungan brapa bulan mulai kelihatan stretch mark ye?

22 Balas

Kenapa nak garu perut pula ye?stakat ni saya x rasa gatal2 pon kat perut. 35wk tkde strechmark. Doa2 la sampai beranak pun tkde. Haritu masa kandungan masuk 4 bulan hingga 7 bulan lebih pakai bio oil. Lepas dah habjs xde masa pula nak beli. Skg pula MCO susa la nak keluar

Stretch mark tu Ada apa bila suka mengaru perut guna tangan,pa lg kna kuku memang berbekas,saran saya jika nak garu perut tu guna lah sisir,mesti nampak cantik kulit perut bila siap melahirkan👍

Sye 6 bulan dh start ada sikit2 tapi samar2. Paling ketara bila dh masok 8 bulan nak ke 9 bulan. Kalau tak jaga betol2 lepas bersalin tgk la sendiri kesan nya. Buruk btol 😂😂😂

Xtentu sis. Bukan smua org ada. Macam saya Alhamdulillah, dr Anak pertama sampai Anak ketiga belum pernah ada. Tapi saya suka amalkan bio oil selepas mandi waktu prengnant.

Ikut kulit kot. 9 bulan mengandung haritu memang takde stretch marks langsung. Mungkin jugak sebab perut kecik. Org kata 9 bulan mcm perut 6 bulan je😅

saya 4bln dh ada tu pun sikit.. kelam kabut letak losyen hahaha.. so better la letak losyen slalu sbb dtg tnp sedar hebe

Strech mark tu muncul ikut kulit individu. Sy kulit tebal, sampai lahir xde strech mark. Perut, lenggan, peha pun xde.

ikut kulit orang jgk sis. saya 4 bulan dah ada stretchmarks kt bhg peha dan hips. sapu lotion stretchmarks awal2.

Klau nak tiada stretch mark sis. Jngn sekali garuk perut .inshaallah stretch mark. Tiada 🥰

Bergntg kpd kulit msing2... Sy seawal 3 bulan dh ada... Nk ckap sy garu, rsanya xada pula...