Gerakan bayi

dekat sini ada tak ibu ibu yang anak jadi sangat aktif dalam perut kalau dia dengar suara ayahnya atau masa si ayah pegang perut, tendangan tu kuat betul dan gerakkan bayi pun aktif sangat jadinya. Normal ke? Sebab rata2 kawan semua bagitahu yg bayi akan diam kalau si ayah pegang perut.

7 Balas

2nd trimester awal2 baby gerak tu takda la aktif sgt bila ayah dia cuba pegang. Sekarang ni berubah pulak dia.. kdg bila tertido awal, ayah dia akan pegang perut sy, dan baby terus tendang byk kali. Tapi sy tak sedar pulak.. loas daritu.. ayah nya pegang je bergerak pegang je pusing 😁

bila ayah x sntuh perut , baby aktif kemain , time ayah sentuh perut , xnk bergerak langsung ..kdg2 jd geram tau ..sbb bila cite dkt suami ,yg anak aktif hrini .. die mcm caya x caya je ..sbb bila die sntuh , baby langsung x bergerak ..snyap gitu je 😂

4mo ago

kawan2 saya yg preggy pun semua cakap macamni jugakk, banyak saya tengok dkt ig ke tiktok ke memang biasa baby diam je kalau papanya sentuh perut

Sama! Kalau saya bercakap & usap perut, takdelah aktif sangat. Bila dengar je suara ayah kemain aktif lagi dia hahha😂 tu belum ayah usap perut lagi. Amboi excited betul dengan ayah dia🤣

4mo ago

sama sis! sampaikan husb kena pesan jat baby untuk aktif before husb pergi work🤣 tapi tetap husb balik baru dia aktif betul2 🤣🤣

Baby kita kalau dia tgh sibuk main tendang sana sini, pastu tiba2 ayah dia pegang perut terus dia buat keras. Teruss takda pergerakan. Kecik2 dah pandai drama swasta 😂

Baby saya kalau suami balik kerja aktif sangat2, dengar suara daddy dia. tapi bila dia pegang perut, terus senyap 😂

4mo ago

saya awal2 dulu macamtu tapi masuk je 23 weeks macamtu sebab husband suka cakap dgn baby pastu duk tanya baby kenapa tak gerak2. last2 sekarang ni pantang husband pegang perut memang kemain tendangnya

Same my side also ... Dengar suara Daddy atau daddy pegang perut .. wah baby tendang kuat n Gerak aktif sangat 😒

4mo ago

kalau dengar yt org luar, diorg cakap bonding baby and husband kuat. tapi pelik bila org kita sendiri cakap "perangai anak pelik" 🥹🥹🥹

Normal awak