Datang Bulan

Datang bulan memang ganggu bf ke? Susu drop sgt. Sedihnya. Anak baru nak masuk 3 bulan. Ada apa2 solution tak? #firstmom

6 Balas

pastikan sis minum air banyak, makan sayur dan buah, n protein tu penting utk pengeluaran susu. kalau kita cukup makan biasanya susu akan ok. kak ipar sy suggest utk buat air nabis. buah kurma rendam dalam air, esok tu minum.. susu mmg byk sangat. mungkin sis bole cuba. jaga mood n fikiran supaya sentiasa positif supaya badan kita sentiasa kuarkan susu yg berkualiti 😃. dah sis.. jangan sedih2 ya. happy sentiasa. ibu happy baby pun happy 🤗

yup. normal. kalau awak stress, sakit, marah, sedih pon akan ganggu pengeluaran susu badan awak. awak keep directfeed baby mcm biasa. yg penting jaga demand dan supply awak. nnt akan kembali normal selepas habis period

10mo ago

Tak skip malam. Baby menyusu tiap 3 jam

sy pon sama, dpt susu anak xlama.. sedih sgt masa tu.. mmg penat bila dah start kerja, nak pam bagai. tp sy happy je. mgkn badan saya mmg penat smpai susu drop sendiri.

same sy skrg bru dtg period lps 6bln.. no wonder tiber keputihan byk sgt n susu drop.. mkn durian pn susu same je.. slalu kalo mkn durian susu meriah.. huhu

Pernah alami juga. Takpa sis as long ada demand and sis cuba penuhi. Susu akan terus ada. Selagi tak stress, banyak minum air putih.

mgkn juga..tp cuba ceria kanndiri dgn mnum air fav awk.. InsyaAllah