nak meluah sikit.

Dari trim 1 sampai skrg dah trim 2 , still muntah2. muntah nya pulak kdang sampai non stop. skrg jgn kan mkn. minum pun muntah. give up rasa. betul2 dah mental breakdown ni. badan takyah cakap lah. lemau habis.. #1st_pregnacy

28 Balas

don’t give up sis, saya pun masa first and awal second trimester muntah teruk. sampai masuk hospital sebab bb turun mendadak. setiap pregnancy lain lain semoga awak kuat demi baby dalam perut. also my first baby due january 2021 🤗

Sy makan ubat supplement USANA,, kalau makan tepat pd masa dia,, mual2 tu semua takde,, sblm mkn mcm puan jgk. Adik sy pregnt pun sy suruh dia try mkn,, sama jgk mual2 tu takde sgt. N sy minum air kelapa muda utk bg tenaga

3y ago

haha

Sama dgn sya , mkn nsi . Ayam . Smua tda lalu kcuali buah . Sbb syg anak mkn jga . Tabah la yaa mummy . Smpai 6bln bru sya brnti muntah .jga ksihtan❤️ . Your strong . My baby . Baby pkp .

jangan mengeluh dengan rezeki allah , biasa lah tu . tu dugaan awak time mengandung . banyak banyak zikir , selawat , dan makan benda masam masam . insyaallah rasa kurang sikit nak muntah tu

Sabar ya sis, sy pun macam tu juga😭sampai boss suruh tulis surat berhenti kerja sbb mmg tak larat nk bangun inikan pergi keje.. Dugaan. Demi anak kita❤️

Sama lah sis 😭. Kdg2 nangis sorg2 sbb xlarat sgt nak tahan. Semua mknn xleh mkn. Muntah je manjang. Kdg2 xtau nk kuat mcm mana dah 😭😭😭😭😭

kwn sy muntah sampai hari bersalin.berat dr 52 turun smpai 45 ...dia br bersalin,dia ckp baby keluar helok je xmuntah😀smga sis kuat ye

sama la. sy skg 9 bulan, dan masih muntah. sy makan sikit2 tapi kerap. kalau muntah, sy relqx kjp. lpstu makan la sikit. pernah drip air 1x.

Semoga Allah bagi pahala utk setiap kesabaran sis ❤️ mungkin bersusah sekarang, tapi mudah masa bersalin nanti 🤗

same lh sy pn mcm sis jgk..skrang dh 28 mnggu tpi msih mntah2 lg..berat bdan pn tiap kli tmbang trun berat😥😥