Hb Low

Dari Obimin ke Maltofer...baru 2 hr mkn maltofer...tadi g check up dari 10.1 turun 9.9 plak..adeah.. semalam mkn hati..limpa..sabo jew la ni?? #anemia in pregnancy

2 Balas

Boleh try minum air delima, makan buah jambu batu. Sy sebelum pregnant mmg hb low, tp mase pregnant Alhamdulillah so far normal. Sy jadikan jus delima n jus jambu batu mcm rutin. Kdg2 selang sehari. Sy beli air jus dekat kedai arab mahnaz. Tp minum air kosong bnyk2 jugak.

4y ago

Hari² mnum jus delima..sudahny lekat gdm pulak..spai ke lr pon hb 8.4 je..huhuhu

Try iberet..sy mkn maltofer pun xnaik jugk..mkn iberet alhamdulillah naik hb

4y ago

Penah makan mase preggy no 2 dlu..smblit terok mkn iberet..tp nk try maltofer dlu..kalo xnaik gak mmg tpksa la doc bg iberet😣