Tekanan bp tinggi..

Dari awal kandungan semua cantik je tp after 34 week pregnancy.. sangkut darah tinggi sebab bp too high sgt.. jadi dorang bg ubat patetalol and kena continue mkn setiap 8 jam.. urmm.. and normal ke mommy klau darah tggi kena force due awal ? 38 week nnti dorang dh sruh admit GH.. alasan sbb sy mkn ubt darah tggi sbb tu kena awal due.. tp tanda² contraction atau turun darah tiada lagi.. is it logik ke sis ? sorry for asking sbb yg ni first pregnancy and sy tak tahu sgt.. sy nk due normal tapi knpa yg dorang nk kna force plak..

1 Balas

Saya masa 37 weeks dh start bp naik dan saya kena serah diri pada 39 weeks tapi mujur 38 weeks dah bersalin. Dr takut kalau bp too high nanti effect baby, sebab tu kena paksa kalau tak bersalin lagi. Starting 37 weeks pregnancy dah kira matang dah

5y ago

Beranak normal