Darah 0 selalu hb rendah ke?

Darah o selalunya hb rendah ke? Sis dh makan jmbu, ada juga makan paru, minum susu calla milk, tak skip makan ubat iberet tapi hb stil 9.1, 3x appointment berturut turut.. bacaan yg sama...tak tahu nk buat apo dh 😅😅 Dr ckp hb akan naik nnti skrng masih awal 23 minggu..mmg macam tu ya, sis risau semakin down tmbhn puasa pulak sekarang... Sy dh 5x appointment 10.6, 9.8, 9.1 (3x).. 😮‍💨#newmom

4 Balas

saya darah A pun hb rendah juga sis...mmg dr masa mengandung anak first hb rendah...ni anak ke 5 pun sama...skrg ni doktor bg saya makan zincofer alhamdulillah hb naik...sis cuba tanya doktor la...mana tau iberet tak sesuai....

if minum / makan yang ada caffeine - chocolate, coffee, tea kena elakkan semua tu sebab ganggu HB kita.

6mo ago

oo terima kasih atas peringtn...selalu tak ambik kopi dgn tea, mgkin chocolate sy ad juga mkn

Dah cek talasemia ka sis?

6mo ago

Dr dh ambil darah, alhamdulillah tiada

Tak juga