Klau kepala baby dh turun bawah selamat ke untuk bersama dengan suami

Dan sekarang dh rasa tk selesa dibwh miss v scan doktor kata kepala dh turun bawah 32w 5 days #bantusharing

1 Balas

biasa kalau hujung² kehamilan,kepala baby dah turun. tak ada masalah bersama dgn suami,tp pelan² la sedikit. nurse sy lg galakkan bersama suami supaya bukaan cepat bila nak bersalin nanti. sy memang buat utk dua² anak sebelum ni. anak pertama sy bersalin 39w++,anak kedua tepat 38w. kejap je,tak lebih dr 5 jam dlm lr. try la sis,penat pun gagahkan diri je. mudah²an bersalin pun mudah

2y ago

jgn malu bertanya dgn doc kalau ada masalah. mereka tak mengata kita pun. tp kena alert kalau ada discharge dr bawah spt spotting atau sakit perut. terus ke hosp ye. sy dulu ada spotting sebesar duit 50 sen,terus nurse refer hosp. sy pergi kecemasan sebab masa tu baru 36w,doc terus suruh kencing dan hantar p makmal. takut ada jangkitan. doc juga buat ultrasound sbb takut placenta previa. Alhamdulillah tak ada apa²,dan discharge mlm tu juga. so,jgn risau ya