38week today

Dalam mase 37 week dah ade rase contraction cume tak kuat dan rase sakit main2 jee . Doakan semoga baby nak keluar dalam minggu ni dan sampai tepat mase duenya nnti 8/12 aminnn 🤲🏻❤️

5 Balas

saya due 27/11/22 ni krg dh 39week 4day hari ni tapi blm sakit ape2 lagi yg ada tanda keputihan & lendin tu ada lah skit2 dlm 5 6 hari dah turun gi check up dr kata blm buka lagi dr suh balik tggu conteration baru pi sbb dah xthn dh bila bjln perut megeras n sakit mcm nk jtuh skit kancing bila kancing xkelur tlog doa kan cpet bersalin dlm minggu ni ya sis

2y ago

Baby dah ke bawah tu cume jalan tak buka lagi , sbb tu sakit time nk berjalan. InshaAllah sis Semoga dipermudahkan urusan sis bersalin nanti 🤲🏻

sama due 8/12, tp 26/11 ada check up utk 38w++ rasanye kena induce ni, sbb masa 36w dah ambik dexa 2 dose sbb baby x nk membesar, biar beranak cpt sbb risaukan baby kt dlm tu tah ok ke tak, docter pun ada ckp kalau next check up 38w tu dah kira matang sgt😀

2y ago

Alhamdulillah, saya 2 kali dah ulang alik hospital . Tapi takde bukaan lgi , perut sakit je tambah mengeras . Tapi doc suggest balik rmh dlu tunggu ade tanda dlu hehe tkpe laa janji sis dan baby selamat . Selamat berpantang 🥰

inshaallah puan , saya pun dah masuk 37w ni ada rasa contraction on off tapi tak terlalu kerap masa berjalan rasa kepala baby makin menekan ke bawah .. semoga dipermudahkan urusan kita semua amin 🤲

2y ago

Amin InshaAllah semoga dipermudahkan urusan kite semua 🤲🏻

due date kita sama laa... prut pun asyik mgeras je.. pstu sakit kt bhgian ari²..

2y ago

haa tula pasal.. agak² dh rasa nak skit, baru g hsptl 😬 kang tak memasal kena balik hehe..

sma la sis sya due 3/12 ni asyik pujuk bby keluar je ni ☺️

2y ago

Moga dipermudahkan urusan bersalin sis , hehe saya pun tengah pujuk2 juga tak sabar kan nk tengok baby sndiri 🤭