GDM daily diet

daily diet apa mommies buat bila ada gdm? share skett 😘 #3rdtrimester #gdmmomy

8 Balas

makan mcm bisa takde pantang2 pun ..tp alhamdulillah ok..mybe sbb waktu sy nk g checkup mnm air gula tsilap pagi tu mnm air kelapa so trus sgkut gdm 7.8 atas pagar..tapi first air gula tak sgkut gdm..tp tula bila berat naik byk yela kuat mkn lps hbs loya..berat trusla naik ..then kne mnm air gula ..so org tua pesan sblm pergi tu pagi tu mnm air kelapa last skli ambik nak sangkut..tp bsp stiap kali checkup mmg xlebih 6.0 pun..antara 4-5 jee ..

saya ikut suku suku separuh..snek sy makan kacang2 badam, walnut bakar yg xde perisa..air manis minum sehirup simpan dlm peti ais, xleh minum sekali byk kena minum sikit2..kuih muih pun sama, sebiji kuih makan sikit2 mcm tikus ahaha..lps bersalin terus hilang kencing manisnya..alhamdulillah

breakfast : susu + 2 kpg roti wholemeal @ 4 kpg biskut 4 segi kosong lunch : air kosong + nasi 1mgkuk kecil, protein (aym, dgg @ ikan) seketul + sayur mnum ptg : susu + kuih 1 jns sketul dinner : mcm portion utk lunch

Saya makan macam biasa. Tapi manis kurangkan sikit. Kalau dulu harihari makan chocolate & cake. Sekarang selang sehari/dua hari. Air kosong sentiasa. Atau air buah yang taktambah gula.

sya makan je mcm biasa tapi agak2 lah..klu yg manis2 kurangkan air manis pun sekali je minum sehari.byakkan makan sayur2

mkn mcm biasa. cuma kurangkan portion nasi. kuih manis mkn sikit2 je..air manis sekali @2x sehari.lebihkan air masak.

Sy ikut menu yg dokter bg... Klu x, pning nk mkn apa😂 #TAPSupermoms

sy kena jumpa nutritionist bila ada gdm. sis x kena jumpa ke?

3y ago

ada, tapi asik schedule.. jadi lambat jumpanya