Baby tak puas menyusu

Dah pam 2.5oz pun dia mengamuk lagi. Terpaksa sambung guna puting sendiri pulak 😞 Kena naikkan ke 3oz ke ni? Pengsan saya nak pam banyak tu 😵‍💫😵‍💫😵‍💫

4 Balas

Pam je, dan simpan stok dlm peti. Atleast dlm peti kena ada 10 botol standby. And keep rotating stock.. macam saya mula2 nak penuhkan peti tu sy baca tips nak byk kan susu, pam 10min belah kanan, lepastu kiri 10 min. Lepas tu tkar balik kanan 10min lepas tu kiri. Make sure 10min je, sbb in between 10 min tu breast sebelah lagi tgh produce susu lagi.. sementara nak penuhkan peti tu, kalau baby nangis lapar sgt2 tu sumbat je breast.. sbb taknak kacau stock dlm peti tu dulu. Kalau stok dah ada 10 dlm peti baru kita tak kelam kabut nak pam..

6mo ago

Insyaallah boleh sis, macamna pun kena selang 3jam pam. Jgn skip, kalau skip tu yg tak sampai target.. sy mula2 pun takda susu, badan kurus breast pun tak berapa besar tapi alhamdulillah saya cuba teknik dan tips ni, berhasil.. peti sy penuh susu badan je.. saya harap awak dapat capai target dan yakin k..

Kalau kerap pump nanti auto makin banyak awak. Dan jgn stress. Saya awal2 nak dpt 2oz pun susah. After 3 month bersalin every session 5oz-8oz tu biasa. Dah tak pengsan dah haha

6mo ago

Tu la saya nak kerap pump tapi baby asyik panggil je nak susu 😅 Sekali je dapat 3oz tu pun pam dua-dua belah.. tapi dia tak minum pun sebab dia reject botol pigeon tu Harini saya try MAM dia minum.. tapi mampu 2.5 oz je 😫

jgn stress2.. nnt akan jejas pengeluaran susu

6mo ago

InshaAllah sis.. saya risau takut dia tak cukup susu kat taska 😢

baby brp bulan

6mo ago

Baby 2 bulan 🥺