Normal ke 8w blum nmpak apa2,sbb baru2 ni sy bleeding mcm period 5hari

Dah p jumpa doc n scan,dinding rahim masih tebal..tp buat ujian air kencing -ve..doc kata slalunya kes mcm ni test akn +ve..sy akn repeat scan 14/9 nnty..risau plak sy..ada ibu2 dlm ni ada pengalaman mcm ni x..sbb sy xda lgsung rasa mual nk muntah or morning sickness mcm ibu2 baru preggy kt luar sana..normal ke.. #1stpreggy #1stmom

Normal ke 8w blum nmpak apa2,sbb baru2 ni sy bleeding mcm period 5hari
4 Balas

Sis before pregnant ada amalkan folic acid tak selama 3 bulan at least? Sebab saya masa first baby dulu tak makan folic acid, bila scan tu saiz kantung kecik then doc bg ubat kuat rahim.. Lepas bberapa hari tu kantung saya kosong then gugur. Salah satu punca kemungkinan first baby tak berapa kuat & tak consume folic acid lebih awal. Next baby saya standby siap2 makan 3 bulan sebelum, Alhamdulillah everything went well. Doc kata normal benda ni jadi utk first mom🥺 Before gugur tu mmg bleeding mcm period. Sakit sangat2 kat rahim. Saya doakan semoga urusan sis & husb dipermudahkan, Amiiin..

4w ago

yaka..sy ada mkn folid acid sblm nie cuma xtratur..kdg2 mkn kdg2 x..doc bg 2 kemungkinan utk kandungan sy..sama ada dah gugur @ chemical pregnancy..spanjang turun darah tu sy xsakit kt pangkal rahim..cuma hari 1st turun tu perut rasa kejang dlm sejam gitu ja..pastu ok..sis kena cuci kt hosp @ dah turun skali kantung masa gugur tu

Sye TGH hdpi skrg....scan katung ada tpy upt dah negatif... Dr Suh repeat scan 17 ni..

4w ago

btol..rasa lama plak..aamiin..inshaa Allah

Pelik jgk..xda buat ujian darah ke puan?ujian drh lbih tepat

4w ago

ok..tq awk..

Irregular period ke?

4w ago

tak..period sy normal