Please doakan saya

Dah jalan itik, dah minum air kelapa, dah squat. Any tips utk bagi cepat bersalin sblm 11hb ni. Kalau x..kena induce..😓. Please doakan saya bersalin cpt2 okay.

10 Balas

teruskan ja buat snaman ,banyakan berjalan walaupun pusing2 ja dlm rumah ... saya pn brsalin lwat due smpai dktr dh bagi tarikh untuk serah diri , due sya 3/10 saya bersalin 4/10 . apa yg saya buat sma mcm sis,jln itik bt snaman butterfly squat smua sya buat lpstu sya tk ptus baca surah maryam sambil usap2 perut time sya jlan2 pusing dlm rumah .. bila sya dh rsa contraction makin kerap saya trus bancuh air milo dgn planta 2 sudu ,mnum sblum prgi hospital ,Alhamdulillah Allah mudahkan sya bersalin , bukaan cpat brtambah ,dlm LR pun tak lama ... jangan putus asa n trus brdoa byk2 ,semoga Allah mudah kan sis bersalin ...

7mo ago

saya pn tak pasti sis,sya trnmpak tips ni pn dkt tiktok hri tu ,first time saya cba jugk .. tpi klo nk mnum tu mke sure kita dh ada rsa sakit2 contraction dgn bukaan jln dh ada.. klo tk da tanda apa2 lg sya tk tau boleh mnum ke tak..

sy ade trbce, minum air gas sebotol cpt turun tnde, tpi sy tk mncube, tpi kakak sy brsalin 38 minggu pun sbb minum air gas tnpe sdr esok dh brsalin.. rse nk trime2, kalau tkut jgn cube ya 😁

7mo ago

mcm akk sy die minum pepsi, tpi awk blh try yg botol kcik dlu smpai hbis.. sy tk pkse sbb sy pun bru nk cube tips ni utk ank kdua, skrg 37 minggu

awak try buat senaman kupu2 tu . ni mmbe saya la yg bgtau .. pastu masa layan sakit contraction tu baca zikir n doa dmudahkan urusan . alhamdulillah dia taksempat induce sbb bukaan cepat

7mo ago

oo . camtu try bersama dgn suami . sbb mmbe saya bgtau malam tu brsama pastu esok tu dia g hospital terus sbb ada tanda nk bersalin

kakak sy 2 minggu lps mudah bukaan selepas amal baca "inna fatahna laka fathammubina"..rakan satu bilik dia pun amal terus jadi mudah mcm kakak,

7mo ago

saya amalkan juga sambil usap perut dgn zikir nabi Yunus

saya 13hb due pun sme blm ad tanda.. harap2 brsalin lah sblm serah diri 23hb.. xnk induce. semoga urusan kita ibu2 smua diprmdhkn.. aminxx

Mas tarikh kita sama 11hb.saya pun harap bby kluar sblum 11 ni .sampai skrg x ada apa² tanda bby hanya mengeras je pastu ok blik.

7mo ago

sama la takut kena induce je 😅macam² gaya dah buat tapi x ada apa² tanda.11hb ni last g klinik Klau x beranak juga ke hospital la jawapnya

samalah sy 15hb..smp skrg xde tanda apa2 lagi..ank 1st awal 2 minggu..haha

7mo ago

kannn..sy ank 1st emergency ceaser..riso jgk klu kena induce..huhu

kita sama. semua dh buat, isnin depan due sudah 😓😓

saya 18hb😔 risau smp skg blm ada tanda.

Eh samalah situasi kita huhu

7mo ago

Please doakan saya bersalin sblm 11hb. 1st time nak kena induce utk anak no 4. Takut dan risau ni.