bayi 1 bulan taknak directfeeding

dah dua hari saya cuba directfeeding dengan anak saya , tapi dia tetap taknak isap . dia nangis nangis sampai selak taknak isap puting tetek saya . silap saya jugak , masa bersalin dan dalam pantang puting saya memang tenggelam habis , saya just pam dan bagi dia melalui botol je . ada cara lain tak nak bagi dia directfeeding balik?? hm . susu dahla makin drop😭.#pleasehelp #bantusharing

3 Balas

Ibu kena kuat, mmg ambil masa utk bby df semula lps bby biasa dgn botol. Sy pun ambil masa dkt seminggu lebih utk bby df semula. Smntra tu ibu marmet dlu, utk bg ransangan. Klu x mmg akn drop

2y ago

Hehe la yeke 😅 tq sbb perasan. Sy cuma share apa yg sy tahu..nti awk blh follow fb grup Happy Breastfeeding Malaysia, dkt situ lg byk info tntg ibu2 yg bf disana

sama dgn sy. lani mmg pam je. sua pun dia jilat2 je. susu over supply. 3jam skali kna pam. kalau tak lencun baju.

2y ago

saya minum horlick , susu jadi cair

Cuba pakai nipple puller ada jual kat shopee dia utk nipple yg tenggelam. Baby isap direct kat situ nti

2y ago

ada , dah pakai tapi dia takmau gak