Hi mommies , siapa ada pegamalam test upt positive then a week after negetive ?

dah 5 kali test upt memang positive , walaupun masih kabur kabur and brand lain lain. tapi tiba tiba harini test upt harini , macam tak nampak langsung line nya 😭😭 saya pernah gugur , jadi kali ni saya sangat takut kalau berlaku apa apa lagi. untuk ikut period date sekarang , lagi 2 hari nak 4 week. #firstmom #firstbaby #pleasehelp

4 Balas

Dear, kalau upt positive, means awak pregnant. But if suddenly negative, tak bermaksud dah gugur. If gugur, akan ambil masa few weeks untuk jadi negative. Apa yang i boleh suggest, pergi clinic dan check dari awak overthinking tau. Pls take care and cpt2 pergi clinic jumpa pakar obgyn. Takut threatened pregnancy

1y ago

Takpe awak. Awak pergi jumpa pakr obgyn/gynae tau. Jangan overthinking cepat2 pergi private ya. Take care 😘

kalau tkde bleeding ke ape. awak tunggu lagi 2weeks test lagi. jgn sebarang2 diagnose sendiri chemical pregnancy kalau tkde symptom. awak tanya kt sini semua org bukan betul nk diagnose sesukahati. lg tepat pegi klinik obgyn. dorang boleh test upt, ambik darah and scan. semoga dipermudahkan ye.

1y ago

terima kasih banyak , semoga urusan awak dipermudahkan jugak 🥹

Chemical pregnancy kot… maksudnya x sempat menempel dah gugur…

chemical pregnancy.

1y ago

Haah org tua marah betul kalau check awal sebelum delay period seminggu ke atas. Takut false positive sbb hormon.