Due date 20/11

dah 39w1d tapi masih belum ada tanda tanda nak bersalin😭. ada tips tak? senaman butterfly buat , taman botani tu boleh kata kerap sangat dah pergi jalan jalan😂. contraction tak konsisten, kejap ada kejap takda. sekarang ni cuma sakit pinggang je. kalau boleh nak beranak sebelum due🥹#pleasehelp #firstmom

2 Balas

sama la sis saya due 17hb ni takde rasa contraction yg kerap.. tadi pergi kk dah dpt surat refer spital utk serah diri sbb saya semua okey dr bagi tarikh 23hb ni serah diri klu tak bersalin lagi..rasa lamanyaaaa laa mmg over due dah.. skrg tinggal dua hari je lagi sebelum due saya..mmg buat kerja rumah..senaman semua nk suruh cepat bukaan.. harap kita sama2 dpt bersalin sebelum due..amin🤲😭

Saya mcm tu juga masa 39w bila la nak bersalin sbab smua dah buat tp saya consistent buat je mcm jalan2 mall. Smpai hari saya kluar tanda 39w3d pun saya gigih pg mall jalan juga sbab pg spital check ctg xde contraction yg consistent lagi. So sambung pg mall jalan. Last2 malam tu juga tengah mkan kat mall tu pecah ketuban🤣 trus shot pg spital dah 4cm bukaan.