Sembelit ( 38week3day)

Dah 2 minggu ni start jumpa dr haritu mkn najis jadi keras , susah nak buang air besar . Takut nak teran lama2 nnti baby plk yg kluar 😅 ada siapa2 yg kena sembelit dekat2 nak bsalin ni ? Nak buat apa ya supaya najis jdi lembut , pinggang jdi sakit2 sbb jarang mmbuang , usus penuh kut 🥲 #firstmom

2 Balas

Minom air kosong banyak sis .. sy pon sembelit hampir sejam dlm toilet, bila minom air kosong cukup najis jadi lembut .

minum air banyak, makan betik