Daging (bentuk darah beku) keluar ketika basuh selepas buang air kecil

Daging (bentuk darah beku) keluar ketika basuh selepas buang air kecil. Berlaku sejak awal hamil. Smlm sy balik dr klinik masa test urin keluar spot coklat. Dr kata kene refer hospital dan perlu pergi terus. Di hospital dr check pangkal rahim guna tangan (rasa macam uli tepung di ari kita) dan untuk lihat apa punca dr check (guna mulut itik & gunting panjang) terus keluarkan secebis ketulan daging. Alhamdulillah dr kata ada darah beku di pangkal rahim dan x perlu risau x perlu follow up hospital da... Setiap berlaku ada hikmahnya, sy fikir baik2 je... merasa la pre-bersalin. At least ada mindset macam mana rupa bersalin sikit2 😂. Sekadar perkongsian. Terima kasih. #kongsipengalaman

2 Balas

Hi sis. Saya rasa sis sama kes mcm saya. Dr suspect saya ada ketulan daging berlebihan @ mungkin polyp masa buat ujian pap smear. Masa tu memang darah sgt byk keluar masa Dr nak ambik sample untuk hantar ke makmal, dan berterusan keluar darah sikit2 untuk few days sampai Dr terpaksa bagi mc 2hari😅 Turned out bukan polyp dan cuma daging lebih yg Dr klinik swasta tak boleh buang masa tu sebab takut pendarahan teruk.. Dan Alhamdulillah skrg saya pregnant pun, walaupun kadang2 masih keluar keputihan mixed dgn darah merah@coklat semasa buang air kecil sebab selalu sembelit, Dr scan ckp progress baby baik2 saja. Saya rasa itu mungkin lebihan daging yg Dr tak boleh buang masa ujian pap smear tu. Doakan baby dlm kandungan dan saya sihat sehingga tempoh melahirkan ya🙂

3w ago

Haa sis sama la kita... benda tu muncul since early pregnancy... masa awal pregnancy tu juga sy banyak kali meneran pasal sembelit... bahaya jugak erk sembelit ni... boleh jadi ada pendarahan di bahagian dalam kita... Sekadar cadangan: Sis kalau masih sembelit lagi... cuba sis amalkan makan apple merah setiap pagi... alhamdulillah sy da jarang sembelit... sy attach gambar apple yg sy suka for your reference . Pasal keputihan since pregnant 2,3 bulan ni kan... sy pun banyak keputihan keluar (fungus)... then sy ada cuba intimate spray... lepas mandi sy spray sekali... alhamdulillah da makin pulih keputihan sy... 1st2 sy try guna pencuci je.. xjalan... still banyak stain macam jeluak budak pulak 😅... bila guna intimate spray tu baru hilang... alhamdulillah... kalau sis nk try... sy ada attach gambar juga for your reference... *bukan iklan ni ya 🤣 *sekadar perkongsian pengalaman secuit je... baru 1st baby Sy doakan sis dan si comel 👶🏻 dalam kandungan sihat sehingga tempoh melahirkann

Skrg sis dah berapa bulan ye?